Daag Sinterklaasje, daag Linda...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor ons voor het eerst Sinterklaas vieren vanuit ons VKDV. Hoe doen reguliere kinderdagverblijven dit? Natuurlijk knutselen, een raamschildering (met dank aan onze vrijwilligers), veel Sinterklaas liedjes zingen en schoentjes zetten. Gelukkig zit er ook een regulier kinderdagverblijf op ons terrein, De Veldmuis van Skar, waar we welkom waren om samen met hen op 5 december echt Sinterklaas te vieren. Erg bedankt, leuk dat zulke samenwerkingen al zijn ontstaan! 

 

Niet alleen Sinterklaas, ook Linda is tijdelijk vertrokken... Haar zwangerschapsverlof is per 1 december ingegaan. Op 1 december was ze nog aanwezig voor een kennismaking met de leden van de Raad van Toezicht, fijn dat we deze nu hebben als adviserend orgaan. Een lid met veel financiële kennis en een lid met veel kennis en ervaring op het gebied van management in de zorg. 
Achter de schermen zal Linda nog wel wat werkzaamheden uitvoeren, dat kan natuurlijk niet anders als je net een VKDV gestart bent met twee personen. Toch bijzonder weer te merken hoe vanzelf het gaat dat je tegen de tijd van je zwangerschapsverlof in een soort van 'bubbel' komt waarbij je meer op thuis gericht raakt om goede omstandigheden voor de geboorte en de tijd erna te creëren. Ook een tijd waarin we ons dan weer beseffen hoe heftig het moet zijn voor ouders waarbij de zwangerschap niet zorgeloos verloopt of er sprake is van bijvoorbeeld vroeggeboorte. Dan is nog een blog schrijven en wat werk kunnen doen helemaal niet zo erg, al gaat het allemaal wat langzamer dan anders.

Voor Nanda wordt het even flink aanpoten bij Dea Dia, gelukkig hebben we twee vrijwilligers die wekelijks komen en een oud-collega ingewerkt die eventuele gaten kan opvangen. Daarnaast merk je dan dat het zo fijn is om in een gebouw van een grotere instellingen gevestigd te zijn, er kan zo nodig altijd hulp en een praatje plaatsvinden vanuit de andere groepen in ons gebouw vanuit Siza. 

 

Nu komt Kerst eraan en kunnen we onze knutselvaardigheden, opgedaan voor Sinterklaas, weer verder ontwikkelen. Kerst t/m Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten en kan ook Nanda even bijkomen. Wij wensen iedereen alvast gezellige feestdagen en een nieuw jaar vol ervaringen en groei :)