Mogelijkheden dagopvang intensieve kindzorg

Vanaf september 2017 bieden wij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag dagopvang aan voor kinderen met Intensieve Kindzorg. Vanaf januari 2020 zullen wij ook op de woensdagen geopend zijn.

De openingstijden zijn van 7:30 tot 18.00 uur.

 

Gespecialiseerde verpleegkundigen voeren de benodigde zorg uit. Hierbij valt te denken aan zuurstoftoediening, infusietherapie, thuisbeademing, 24- uurs monitoring, moeilijk instelbare epilepsie of diabetes. Zorg waarbij uw kind continue verpleegkundig toezicht of toezicht in de nabijheid nodig heeft. Wij voeren deze zorg uit in samenspraak met ouders, (kinder)artsen, therapeuten.

 

Naast de verpleegkundige zorg stimuleren wij uw kind in zijn/haar ontwikkeling. Vanuit onze pedagogische visie zullen we passende activiteiten aanbieden. Zowel binnen als buiten kan gespeeld worden op maat en kan uw kind zich samen met andere kinderen ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving.

 

Er is een ruime groepsruimte met keukenblok, een gezamenlijke tafel om aan te eten en te spelen en natuurlijk is er in deze ruimte voldoende plek om te spelen in verschillende hoekjes. 

We hebben de beschikking over een slaapkamer waar plaats is voor meerdere bedjes. We maken hierbij gebruik van beeld- en geluidscamera's.
Er is een ruime badkamer aanwezig met een grote commode en ook een douche en hoog-laag bad voor zo nodig.
Voor de (geplande) verpleegkundige handelingen is er een speciale ruimte die alleen hiervoor en als medicatieruimte (met opslag en koelkast) wordt gebruikt. 
Er zijn twee begrensde buitenruimtes om te spelen, hier kan ook buiten gegeten worden.

De gehele locatie en de buitenruimtes zijn rolstoelvriendelijk. 

Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van Siza.

 

Therapieën van bijvoorbeeld fysiotherapeuten of (pre)logopedisten kunnen in overleg met ouders en de therapeuten (deels) bij ons plaatsvinden. 

 

Vervoer van en naar de opvang wordt door ouders/verzorgers zelf verzorgd, vaak met vergoeding van reiskosten door de zorgverzekeraar. Wanneer er geen beschikking is over een auto en openbaar vervoer niet mogelijk is kan taxi vervoer via de zorgverzekeraars aangevraagd worden.

 

 

Werkwijze

Omdat ieder kind uniek is en een unieke vorm van zorg nodig heeft, gaan we graag uitgebreid met ouder en kind in gesprek op ons dagverblijf alvorens een eventuele samenwerking tot stand komt. We luisteren daarbij graag naar de wensen en de visie van het gezin en natuurlijk specifiek naar wat voor het kind belangrijk is. Ook vertellen wij graag wat over onszelf, onze visie en onze locatie en kunnen we vervolgens samen kijken of we aanvullend en ondersteunend kunnen zijn.

 

Onze werkwijze is gebaseerd op onze eigen visie, de visie van ouders en de kwaliteitseisen die worden gesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en de Wet Kinderopvang.