Verpleegkundige dagopvang

Van maandag t/m vrijdag bieden wij dagopvang voor kinderen met een verpleegkundige zorgvraag. De openingstijden zijn van 7:30 tot 17.00 uur.

 

Gespecialiseerde verpleegkundigen voeren de benodigde zorg uit. Hierbij valt te denken aan voedingen middels een neusmaagsonde, zuurstoftoediening, infusietherapie, zorg voor een tracheacanule, monitoring, moeilijk instelbare epilepsie of diabetes. Zorg waarbij je kind continue verpleegkundig toezicht of toezicht in de nabijheid nodig heeft. Wij voeren deze zorg uit in samenspraak met jou als ouder, (kinder)artsen, therapeuten en eventueel andere professionals.

 

Heeft je kind een tijdelijke of lichte lichamelijke zorgvraag zoals (tijdelijk) medicatie nodig gedurende de dag of extra toezicht na een periode van ziekte? Ook dan is opvang voor je kind bij ons mogelijk. Wij hebben aandacht en tijd voor de zorg die nodig is, dit wordt uitgevoerd door kinderverpleegkundigen en een pedagogisch medewerkster.

 

Naast de verpleegkundige zorg stimuleren wij je kind in zijn/haar ontwikkeling. Vanuit onze pedagogische visie zullen we passende activiteiten aanbieden. Zowel binnen als buiten kan gespeeld worden op maat en kan je kind zich samen met andere kinderen ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving.

 

Er is een ruime groepsruimte met keuken, een gezamenlijke tafel om aan te eten en te spelen en natuurlijk is er in deze ruimte voldoende plek om te spelen in verschillende hoekjes. 

We hebben de beschikking over twee slaapkamers met ieder twee duo bedjes. We maken hierbij gebruik van beeld- en geluidscamera's.
Er is een ruime badkamer aanwezig met een grote commode.
Voor de (geplande) verpleegkundige handelingen is er een aparte ruimte die alleen hiervoor en als medicatieruimte (met opslag en koelkast) wordt gebruikt. 
Er is een fijne groene tuin om te spelen en soms eten/picknicken we daar ook.

 

Therapieën van bijvoorbeeld de fysiotherapeut of (pre)logopedist kunnen in overleg met jou en de therapeuten (deels) bij ons plaatsvinden zodat wij ook de oefeningen op de opvang kunnen uitvoeren. 

 

Vervoer van en naar de opvang wordt door ouders/verzorgers zelf verzorgd, vaak met vergoeding van reiskosten door de zorgverzekeraar. Wanneer er geen beschikking is over een auto en openbaar vervoer niet mogelijk is kan taxi vervoer (met begeleiding van een ouder) via de zorgverzekeraar aangevraagd worden.