Mogelijkheden dagopvang intensieve kindzorg

Vanaf september 2017 bieden wij op maandag, dinsdag en donderdag dagopvang aan voor kinderen met Intensieve Kindzorg. Indien er voor de woensdag en vrijdag voldoende aanmeldingen komen, dan zal ook op deze dagen de dagopvang open gaan.

De openingstijden zijn van 7:30 tot 18.00 uur.

 

Gespecialiseerde verpleegkundigen voeren de benodigde zorg uit. Hierbij valt te denken aan zuurstoftoediening, infusietherapie, thuisbeademing, 24- uurs monitoring, moeilijk instelbare epilepsie of diabetes. Zorg waarbij je kind continue verpleegkundig toezicht of toezicht in de nabijheid nodig heeft. Wij voeren deze zorg uit in samenspraak met (kinder)artsen, therapeuten en ouders. 

 

Naast de verpleegkundige zorg stimuleren wij je kind in zijn/haar ontwikkeling. Vanuit onze pedagogische visie zullen we passende activiteiten aanbieden. Zowel binnen als buiten kan gespeeld worden op maat en kan je kind zich samen met andere kinderen ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving.

 

Er is een ruime groepsruimte met keukenblok, een gezamenlijke tafel om aan te eten en te spelen en natuurlijk is er in deze ruimte voldoende plek om te spelen in verschillende hoekjes. 

We hebben de beschikking over een slaapkamer waar plaats is voor meerdere bedjes. We maken hierbij gebruik van beeld- en geluidscamera's.
Er is een ruime badkamer aanwezig met een grote commode en ook een douche en hoog-laag bad voor zo nodig.
Voor de (geplande) verpleegkundige handelingen is er een speciale ruimte die alleen hiervoor en als medicatieruimte (met opslag en koelkast) wordt gebruikt. 
Er zijn twee begrensde buitenruimtes om te spelen, hier kan ook buiten gegeten worden.

De gehele locatie en de buitenruimtes zijn rolstoelvriendelijk. 

Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van Siza.

 

Therapieën van bijvoorbeeld fysiotherapeuten of (pre)logopedisten kunnen in overleg met ouders en de therapeuten (deels) bij ons plaatsvinden. 

 

Vervoer van en naar de opvang zal in eerste instantie door ouders/verzorgers zelf verzorgd worden, mogelijk met vergoeding van reiskosten door de zorgverzekeraar. We zijn momenteel met de gemeente Arnhem aan het onderzoeken of er een vervoersregeling kan komen.

 

 

Werkwijze

Omdat ieder kind uniek is en een unieke vorm van zorg nodig heeft, gaan we graag uitgebreid met ouder en kind in gesprek alvorens een eventuele samenwerking tot stand komt. We luisteren daarbij graag naar de wensen, eisen en de visie van het gezin en natuurlijk specifiek naar wat voor het kind belangrijk is. Ook vertellen wij graag wat over onszelf, onze visie en onze locatie en kunnen we vervolgens samen kijken of we aanvullend en ondersteunend kunnen zijn.

 

Onze werkwijze is gebaseerd op onze eigen visie, de visie van ouders en de kwaliteitseisen die worden gesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en de Wet Kinderopvang.