Eerste maand Dea Dia

De eerste weken met kindjes waren erg gezellig en we hebben nog lekker buiten kunnen spelen. We zijn gestart met het thema herfst, wat een prachtige tijd! Ook de fysio van praktijk Daanen Derksen uit Arnhem is al langs geweest voor therapie en onze ruimtes binnen en buiten blijken uitstekend bruikbaar voor een hoop motorische ontwikkelingen, ook zelf kunnen we daarmee aan de slag met de kindjes die komen. 

 

Voor ons is het nog dagelijks wat zaken uitvinden om alles volgens de juiste kwaliteitseisen te doen, de praktijk ook werkbaar te houden EN hier tussendoor onze visie op ontwikkeling en zorg vorm te geven. Een interessante zoektocht naar de balans tussen deze 3 punten. Gelukkig kunnen we tussendoor ook gewoon spelen, voorlezen, dansen op kinderliedjes en lekker buiten wandelen :) Bekend is ondertussen geworden dat vanaf 2018 ook Persoonlijke verzorging welke gerelateerd is aan de behoefte tot geneeskundige zorg, ook onder de zorgverzekeringswet zal gaan vallen ipv alleen de verzorging bij kinderen met een indicatie voor Intensieve Kindzorg. De hele term Intensieve Kindzorg gaat weer verdwijnen. Dat is goed nieuws voor ons en een hoop gezinnen omdat het de versnippering van zorg iets verminderd, de continuïteit van zorg vergroot en de kinderen die deze vorm van verzorging nodig hebben laagdrempeliger van onze opvang gebruik kunnen maken. Een Raad van Toezicht is ondertussen ook vorm gegeven met 2 zeer ervaren leden dus daar zijn we erg blij mee.