Per 1 april ook dagopvang Plus

Per 1 april 2018 biedt VKDV Dea Dia ook dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar, die wat extra lichamelijke zorg nodig hebben. Het gaat om kinderen met een indicatie voor Persoonlijke verzorging en/of Verpleging, vanuit de Zorgverzekeringswet. Te denken valt aan kinderen met een sonde, stoma, urinekatheter of kinderen die gedurende de dag medicatie nodig hebben. Het kan ook gaan om kinderen die zelf moeten gaan leren eten na een lange periode sondevoeding. Wij hebben de tijd en aandacht voor de extra zorg die nodig is. De zorg wordt uitgevoerd door ervaren (kinder)verpleegkundigen en een pedagogisch medewerkster.

 

Naast de verpleegkundige zorg stimuleren wij uw kind in zijn/haar ontwikkeling. Vanuit onze pedagogische visie zullen we passende activiteiten aanbieden. Zowel binnen als buiten kan gespeeld worden op maat en kan uw kind zich samen met andere kinderen ontwikkelen in een veilige en stimulerende omgeving.

 

Er is een ruime groepsruimte met keukenblok, een gezamenlijke tafel om aan te eten en te spelen en natuurlijk is er in deze ruimte voldoende plek om te spelen in verschillende hoekjes. 

We hebben de beschikking over een slaapkamer waar plaats is voor meerdere bedjes. We maken hierbij gebruik van beeld- en geluidscamera's.
Er is een ruime badkamer aanwezig met een grote commode en ook een douche en hoog-laag bad voor zo nodig.
Voor de (geplande) verpleegkundige handelingen is er een speciale ruimte die alleen hiervoor en als medicatieruimte (met opslag en koelkast) wordt gebruikt. 
Er zijn twee begrensde buitenruimtes om te spelen, hier kan ook buiten gegeten worden.

De gehele locatie en de buitenruimtes zijn rolstoelvriendelijk. 

Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van Siza.

 

Therapieën van bijvoorbeeld fysiotherapeuten of (pre)logopedisten kunnen in overleg met ouders en de therapeuten (deels) bij ons plaatsvinden.